KATER VAN AUSTRALIë 2022 HEEFT SAINZ ACHTER ZICH GELATEN: 'IK BRENG NU WEL DE PUNTEN'

Carlos Sainz heeft ten opzichte van het raceweekend in Australië in 2022 grote sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling. Toch verloopt het 2023-seizoen niet zoals hij het had gewild. Het gat met concurrent Red Bull Racing is erg groot. Daarnaast doet de Spaanse coureur ook onder voor teamgenoot Charles Leclerc. Ondanks het feit dat Sainz op het moment meer WK-punten heeft, doet hij onder voor de Monegask op gebied van snelheid en performance.

In Bahrein kwam Sainz binnen op de vierde plek, net buiten het podium, en in Saoedi-Arabië kwam hij als zesde over de eindstreep. In beide gevallen had de Spaanse coureur een betere finish dan Leclerc, die in Bahrein zelfs te maken had met een uitvalbeurt. Toch laat Leclerc zien dat hij sneller is. Tijdens de kwalificatie in Bahrein was de Monegask bijvoorbeeld 0,154 seconden sneller.

Toch ziet Sainz wel verbeteringen in zijn prestaties, zeker ten opzichte van afgelopen seizoen. In 2022 had hij een moeizame start waarbij hij moeizaam punten behaalde. Tijdens de Grand Prix in Australië bereikte hij zijn dieptepunt. De race eindigde al voor hem in de tweede ronde nadat hij in het grind belandde. Het was aan hem om 'minder fouten te maken en dit jaar sterk van start te gaan', vertelt hij bij The Race.

Sainz: 'We halen punten, alleen niet de punten die we willen'

Zeker in vergelijking met 2022 doet Sainz het dus nu een stuk beter. Het grootste probleem voor Ferrari is op dit moment de auto. 'De auto voelt vaak goed tijdens de trainingen en ook de kwalificatie gaat prima, maar tijdens de race is het elke keer lastig', stelt de 28-jarige. 'We hebben problemen met het oververhit raken van de auto maar ook als er geen schone lucht is presteert de auto een stuk minder goed.'

Sainz focust zich nu vooral op zichzelf en wat hij wel uit de auto kan halen. 'Ik doe mijn best om consistent te blijven', vertelt de Spanjaard. 'Ik haal WK-punten, ondanks dat het niet de punten zijn die we eigenlijk echt willen halen, maar het is wat het is.' Het liefst ziet de Ferrari-coureur zichzelf namelijk op het podium staan en races winnen. 'We zijn daar gewoon nog niet, dus we moeten nu roeien met de riemen die we hebben.'

2023-03-28T10:08:24Z dg43tfdfdgfd