KöKCü SPEELT ééN UUR MEE MET TURKIJE EN KEERT FIT TERUG

Orkun Kökcü heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië niet weten te winnen. De middenvelder van Feyenoord ging met Turkije onderuit. Kökcü stond in de Bursa Timsah Arena tegenover sterren als Luka Modrić en Mateo Kovačić.

Chelsea-middenvelder Kovacic was in de eerste helft twee keer trefzeker. Kökcü was één keer gevaarlijk met een goed schot, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de doelman van Kroatië. Bondscoach Stefan Kuntz koos ervoor om Kökcü vooral te gebruiken als afjager. In balbezit kwam de Feyenoorder amper in het spel voor.

Ook tijdens de tweede helft was de intensiteit van het duel hoog. Wat iedereen bij Feyenoord tevreden zal stemmen is dat Kökcü superfit oogde en geen blessure heeft opgelopen. Na een uur spelen werd de aanvoerder van de Rotterdams club gewisseld. Hij kan de komende dagen dus weer aansluiten bij de ploeg van trainer Arne Slot. Turkije verloor het duel tegen Kroatië met 2-0.

Kökcü had 26 succesvolle passes en dat leverde een paasnauwkeurigheid op van 79%. De middenvelder toonde ook aanvallende intenties door drie keer te schieten, waarvan één op doel. Kökcü creëerde één kans en gaf één sleutelpass. Daarnaast won hij één grond duel (33%). Kökcü maakte uiteindelijk één tackle. In het veroveren van de bal was hij drie keer succesvol.

Opstelling Turkije

Günok; Çelik, Demiral, Söyüncü, Kadıoğlu, Özcan, Kökçü, Calhanoğlu, Aktürkoğlu, Ünder, Ünal

Opstelling KroatiëLivakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Perisic.

Marcus Holmgren Pedersen

Noorwegen slaagde er met Pedersen niet in om van Georgië te winnen, ondanks dat de ploeg van bondscoach Stage Solbakken in de vijftiende minuut op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Alexander Sørloth. Na een uur kwamen de Georgiërs echter langszij dankzij Georges Mikautadze. De rechtsback van Feyenoord werd in de blessuretijd gewisseld en is ongeschonden uit de strijd gekomen.

Alireza Jahanbakhsh

Jahanbakhsh heeft met Iran weten te winnen van Kenia. De 29-jarige aanvaller van Feyenoord begon in de basis en kreeg in totaal één helft speeltijd. Jahanbakhsh bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer. Uiteindelijk won Iran de vriendschappelijke wedstrijd met 2-1. Ook Jahanbakhsh is ongeschonden uit de strijd gekomen en kan de komende dagen fit aansluiten bij de groep van trainer Arne Slot. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.