PSG-AANHANG WIJST ZONDEBOK AAN: 'MOETEN WE MAAR NIET FLUITEN OMDAT HET MESSI IS?'

Paris Saint-Germain speelt zondag zijn eerste thuiswedstrijd sinds de uitschakeling in de Champions League en veel blikken zullen tegen Stade Rennes op Lionel Messi gericht zijn. De harde kern heeft de Argentijn aangewezen als de hoofdverantwoordelijke voor het mislukte Europese avontuur.

PSG haalde Messi anderhalf jaar geleden binnen en hoopte met de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or dan eindelijk de beste van Europa te kunnen worden. Vooralsnog is die missie nog niet geslaagd: vorig seizoen strandde PSG in de achtste finales en ook dit seizoen ging het al bij de laatste zestien mis. Bayern München was over twee wedstrijden te sterk voor de Fransen.

Messi kon een volgende eliminatie dus niet voorkomen. De aanvaller speelde een matige wedstrijd in München, waar een 0-1 achterstand ongedaan moest worden gemaakt, en een deel van de fans is er klaar mee. Een lid van de Collectif Ultras PSG heeft aangekondigd dat Messi voor aanvang van de wedstrijd tegen Rennes uitgefloten zal worden. 'Zijn salaris is te hoog voor wat hij op het veld presteert', wordt de supporter, die niet bij naam wordt genoemd, geciteerd.

In Frankrijk is een mogelijk fluitconcert voor Messi nu onderwerp van gesprek. De aanvaller werd in zijn tijd bij PSG al eens eerder uitgefloten door de eigen aanhang; daar werd toen door meerdere partijen schande van gesproken. Maar Jérôme Rothen, zelf oud-speler van PSG, vindt dat de supporters het recht hebben om hun onvrede kenbaar te maken.

'Moeten we maar niet fluiten omdat het Messi is?', vraagt de analist van RMC zich af. 'Waarom? Omdat hij Messi heeft? Dus een speler mag rondlopen alsof het hem allemaal niet interesseert en een supporter moet maar uit bewondering applaudisseren? Wat een onzin. Natuurlijk kan Messi worden uitgefloten, hij is een speler zoals alle anderen.'

Rothen begrijpt de onvrede van de PSG-aanhang heel goed. 'Er zijn steeds meer supporters, onder wie ook ik, die ontevreden zijn over wat hij heeft laten zien sinds hij bij PSG heeft getekend.'

Messi speelde tot dusver 65 wedstrijden voor PSG, waarin hij 29 keer scoorde. Zijn contract loopt in de zomer af. Er wordt veel gesproken over de toekomst van de Argentijnse wereldkampioen; zijn vader reageerde daar vrijdag nog fel op.

2023-03-18T11:41:48Z dg43tfdfdgfd